Népbíróság

A Nép, mint egy esküdtszék szavazással hoz Népítéletet

Minden rendben van!

2021. november 19. 17:56 - People Team

I. rész

A velem elfogult XIII. Kerületi Rendőrkapitányság nem véletlenül megszüntetett egy ellenem irányuló bűncselekményt, amire a panaszomat az V. és XIII. Ügyészség a korábbi munkásságával ellentétben nem utasíthatta el, mivel a BRFK-n hivatalosan lefektetett tény volt a XIII. Rendőrkapitány elfogultsága. Fellélegezhettem, mivel 99%-ban az ügy átkerült a II. kerületi Rendőrkapitánysághoz és az elkövető ellen benyújtott távoltartási indítványt a Budai Központi Kerületi Bíróság szinte azonnali intézkedése alá került. Korai volt az öröm, mivel 1% fennmaradt, ezért az elkövető idézéséről továbbra is a XIII. Ügyészség intézkedett, ill. pontosítva nem intézkedett.

01_budai_kozponti_keruleti_birosag.jpg

forrás: 24.hu

Két év elteltével a bűncselekmény elkövetésétől és fél év elteltével a távoltartási indítvány benyújtásától dr. Siket Zsuzsanna bírónő beidézett egy közeli időpontra, ahova a terhelt nem jelent meg. A bírónő és az ügyész is hosszasan telefonált, majd kiderült, hogy hibáztak és nem lett megidézve az elkövető. Vállalkozóként egy napom ment rá erre a melléfogásra, igazolási kérelem ugye ilyenkor mit sem ér, egy napi árbevétel szélnek lett eresztve! Ennek okán kértem a bírónőt, hogy mely időpontokra próbálkozzunk ismét, de annyira figyelmen kívül hagyta a kérés, hogy az ügyésznek kellett a felhívást empatikusan megismételni.

Ennek ellenére a sem vette figyelembe a következő tárgyalásnál ezt a kérést és számomra teljesen kényelmetlen időpontban ismét meg kellett jelennem. Érdekes módon a pulpituson egy másik bíró ült már, aki szintén bőszen telefonált, mivel a terhelt ismételten nem jelent meg a kitűzött időpontban. Kiderült még az is, hogy a bírónő nem tett eleget az ígéretének, miszerint „már megvárjuk, hogy mi lesz a védő kirendelésével a terhelt vonatkozásában”. A tárgyaláson viszont nem derült ki a távolmaradásának az oka…

Mindenki azt gondolná, hogy a bíróság hibát követett el, ezt természetesen jóvá fogja tenni, hogy az igazságszolgáltatásba vetett csekély hitünk tovább ne romoljon. Hát ez az álom része! A valóság az úgy nézett ki, hogy elnöki panaszt és egyezségi ajánlatot nyújtottam be, hogy további polgári peres eljárással a bíróságot ne terheljem le. A válasz dr. Bárány Mária elnökhelyettestől meg is érkezett, miszerint az eljárás messzemenőkig törvényesen zajlott, viszont „az egyezségi ajánlat kapcsán esetlegesen a Büntető Törvénykönyvbe ütköző magatartás megvalósulásának a gyanúja is felmerülhet”! Hoppá?!

hun.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nepbirosag.blog.hu/api/trackback/id/tr2216761174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása