Népbíróság

A Nép, mint egy esküdtszék szavazással hoz Népítéletet

Felpörgetve

2021. június 15. 16:10 - People Team

Az alábbi képen feltételezhetően nem egy illuminált holland Dj látható, hanem a Pesti Központi Kerületi Bíróság hű katonája, az elszállt Csépány Kristóf bíró. Hallgassuk meg, hogy mit mond pontosan Csépány bírónk:

Kb. tíz éve használok, hetente több alkalommal kábítószert.

01_pkkb_dr_csepany_kristof_biro.jpg

Ha kábítószer fogyasztás valóban érintheti a bírónkat, akkor az alábbiak rá is vonatkozhatnak:

Btk. 178. § (6) szerint aki kábítószert fogyaszt, illetve csekély mennyiségű kábítószert fogyasztás céljából megszerez vagy tart, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Bjt. (új) - 2011. évi CLXII. 6. § (1) szerint a pályaalkalmassági vizsgálat magában foglalja az egészségi, fizikai és pszichikai alkalmassági vizsgálatot. Ennek során vizsgálni kell a bírói munka végzését kizáró vagy számottevően befolyásoló pszichikai és egészségi okokat…

6. § (2) A pályaalkalmassági vizsgálatot és pályaalkalmassági felülvizsgálatot az igazságügyért felelős miniszter által - az OBH elnökének egyetértésével - kijelölt igazságügyi szakértőkből álló szakértői bizottság végzi.

36. §  (3) A bíró a döntés befolyásolására irányuló minden kísérletet köteles elhárítani és arról a bíróság elnökét tájékoztatni.

86. § (1) Ha a bíró tevékenységének ellátására egészségügyi okból tartósan nem képes, a bíróság elnöke őt írásban felszólítja, hogy tisztségéről 30 napon belül mondjon le.

86. § (2) Ha a bíró az (1) bekezdés szerinti felszólítás ellenére tisztségéről nem mond le, meg kell vizsgáltatni a bíró egészségi állapotát, és annak eredményétől függően kell eljárni.

105. § Fegyelmi vétséget követ el a bíró, ha vétkesen b) az életmódjával, magatartásával a bírói hivatás tekintélyét sérti vagy veszélyezteti.

Bírák etikai kódexe szerint „A bíró viselkedésében és megjelenésében is távol tartja magát a szélsőségektől…”

22.04.14. Update!

Dr. Csépány Kristóf bíró ezt mondta:

Amit mondtam az úgy történt.

02_pkkb_dr_csepany_kristof_biro.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nepbirosag.blog.hu/api/trackback/id/tr7518081778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása