Népbíróság

A Nép, mint egy esküdtszék szavazással hoz Népítéletet

Igazságszolgáltatás vagy csak jogi huzavona

2020. január 20. 09:00 - People Team

Senkit sem utálnak jobban, mint azt, aki igazat szól

Azt hinné az ember, hogy ha jogszerűen és erkölcsösen él, akkor a törvény erejénél fogva az igazságot is elnyeri a bíróságon! Hahaha :) Először is le kell szögezni, hogy a jog alkalmazása az nem egyenlő sok esetben az igazságos ítélettel, így mehet a sértett akár Strasbourgig is! Na de, amikor ordít az ügyekről, hogy evidens a bűncselekmény vagy, hogy a minden kétséget kizáró bizonyíték is megbukik, de ezt a bírák vagy az ügyészek nem veszik figyelembe, akkor valami nem stimmel a rendszerben! A konkrét eset előtt nézzünk szét, hogyan áll a jelenlegi igazságszolgáltatásunk, majd a hatalma erejével a Nép, mint egy esküdtszék szavazással hozzon Népítéletet:

01_igazsagszolgaltatas_birosag_ugyeszseg_rendorseg_jog_budapest_magyarorszag_nepbirosag.jpg

forrás: pixabay.com

Az Európai Parlament (EP) jelentős fölénnyel elfogadta azt az állásfoglalást, amely kiemeli, hogy Magyarországon romlott a helyzet az EUSZ 7. cikke szerinti eljárás elindítása óta. A képviselőket többek között az igazságszolgáltatás függetlensége aggasztotta. Az Európai Tanács a 7. cikk szerinti eljárás későbbi szakaszában egyhangúlag és a parlament jóváhagyásának birtokában megállapíthatja, hogy a tagállamok hatóságai súlyos mértékben és folyamatosan megsértik a jogállamiságot, a demokráciát és az alapvető jogokat. (forrás: napi.hu/ EP: romlott a helyzet Magyarországon és Lengyelországban)

02_europai_parlament_jog_nepbirosag.jpg

forrás: inomics.com

A budai zöldlomb utcában egy szomszéd hívta a rendőröket, aki azt mondta, hogy furcsa hangokat hall a szomszédjából, mások sikolyról számoltak be. A rendőrség viszont a bejelentés ellenére ki sem ment a helyszínre. Mint utóbb kiderült, egy 35 éves férfi végzett a 31 éves élettársával, valamint a 4 éves gyerekükkel, majd magával is. (forrás: index.hu/ Nem lehetett tudni, mi történt, de mindenki sejtette, hogy velük volt valami)

03_rendorseg_jog_budapest_magyarorszag_nepbirosag.jpg

forrás: index.hu

Brutális gyilkosság történt Győrben: egy apa megölte két gyerekét, majd saját magával is végzett. Később kiderült, ő volt az, aki korábban kalapáccsal támadta meg a feleségét. Emiatt a bíróság 5 év fegyházbüntetésre ítélte, jó magaviselete miatt azonban pár hónapja szabadult. Két gyerekét akkor ölte meg, amikor nála voltak láthatáson. Egy, a kormány elé került jelentés alapján a bíróság felelőssége merül fel a családirtás ügyében. A bíróság ugyanis engedélyezte az elítélt férfi szabadlábra bocsátását. (forrás: origo.hu/ Felmerül a bíróság felelőssége a győri gyerekgyilkosság ügyében) Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely is nyilatkozott az ügyben, miszerint hibát követett el a győri bíróság. (forrás: Atv/Híradó)

04_gyori_gyermekgyilkossag_birosag_rendorseg_jog_budapest_magyarorszag_nepbirosag.jpg

forrás: police.hu

Ellentmondások sorozata szerepel azokban a dokumentumokban, amelyek alapján tíz évre ítélték el K. Ágnest a férje bántalmazásáért. Ha egy százszor összevert nő, a százegyedik ütés előtt már nem hagyja magát, hanem védekezik, akkor ő megy börtönbe? Nem az, aki addig ütötte-verte őt? Megtörténhet ez? Igen. Tíz év börtönt kapott egy rettegő, és védekező asszony. Még az is lehet, hogy nem a bíró hibázott, hanem a törvény rossz. (forrás: Atv/Heti Napló Sváby Andrással/Ágnes története) Áder János végre elolvasná és döntést hozna a kegyelmi ügyében?

05_agnes_birosag_ugyeszseg_rendorseg_borton_jog_budapest_magyarorszag_nepbirosag.jpg

forrás: atv.hu

Márki-Zay Péter pedig nem gondolta meg magát, igenis listázni akarja és listázni fogja a megítélése szerint erkölcstelen, neki nem tetsző, „nevetséges" ítéleteket hozó magyar bírókat. (forrás: origo.hu/ Botrányos ötlettel fenyegették a bírákat a Soros-szervezet konferenciáján)

06_birosag_jog_budapest_magyarorszag_nepbirosag.jpg

forrás: victoriaadvocate.com

Nézzük meg azért az érem másik oldalát is! P. Balázs 13 éve dolgozott ügyészként, szakmai munkáját szinte minden évben elismerésben részesítették, majd jött a 2018-as választás kampányidőszaka, amikor megosztott három politikai tartalmú posztot a Facebook-oldalán. A választás másnapján kapta az értesítést, hogy fegyelmi eljárás indul ellene az ügyészségen, és annak végén az a döntés született, hogy kirúgják. A bíróság jogerősen kimondta, hogy a kirúgás eltúlzott büntetés volt, és… az ügyészségnek kötelessége visszavennie az ügyészt. (forrás: index.hu/ Jogerős: vissza kell venni a Facebook-posztjai miatt kirúgott ügyészt)

07_kuria_legfobb_ugyeszseg_birosag_ugyeszseg_jog_budapest_magyarorszag_nepbirosag.jpg

forrás: welovebudapest.com/Bódis Krisztián

Tartsuk azért azt is szem előtt, hogy az ügyészségek és a bíróságok is mennyire leterheltek! Év végi jutalmak helyett nem kellene egy jelentősebb béremelést eszközölni a részükre? Népszava szerint több mint két és fél milliárd forintot kapott csaknem 4 ezer ügyészségi alkalmazott év végén. A Legfőbb Ügyészség a lap közérdekű adatigénylésére küldött válaszában azt írta, átlagosan bruttó csaknem 650 ezer Forint járt egy munkatársnak. (forrás: index.hu/ Több mint 2,5 milliárd forintnyi jutalmat osztott ki Polt Péter az ügyészségen)

08_polt_peter_birosag_legfobb_ugyeszseg_jog_budapest_magyarorszag_nepbirosag.jpg

forrás: index.hu

A Debreceni Ítélőtábla másodfokú ítélete 80 millió forint kártérítésre kötelezi a gyöngyöspatai önkormányzatot, amiért a településen hosszú éveken keresztül etnikai alapon, szegregáltan oktatták a roma gyerekeket. Mint ismert, Orbán Viktor év eleji kormányinfóján úgy fogalmazott a szegregáltan oktatott gyöngyöspatai roma gyerekek kártérítésével kapcsolatban: "Ha ott élnék, mégiscsak megkérdezném, hogy az hogyan van, hogy egyébként valamilyen okból a velem egy közösségben, egy faluban élő, etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül. Miközben ezért a pénzért én nem tudom hány órát, hány napot, vagy évet kell dolgozzak. És azt gondolom, hogy ezeknek az embereknek igazuk van. Sokan egész nap keccsölnek, míg mások – történetesen cigányok – minden munka nélkül jutnak pénzhez." (forrás: nepszava.hu/ Tiltakozás indult Orbán és a Fidesz ellen, mert igazságtalannak nevezték a Kúria döntését)

09_gyongyospata_birosag_jog_budapest_magyarorszag_nepbirosag.jpg

forrás: Elemi.hu

Macedón menedékjogot kérek! c. cikkünkben Tamás kálváriáját jártuk körbe, ami megdöbbentő fordulatokkal most folytatódik: Első fokra hibásan érkezett meg a magánindítványra a testi sértések miatti ügy, mivel tévesen nem egyesítették a már összevont két ügyet, ezt dr. S. Dóra bírónő másodpercek alatt profin orvosolta, amit majd másodfokon megállapítottak, hogy törvényellenes. V. Renáta vallomásában elismert egy ütést, amit később a védőjének kijavítására szó nélkül átírtak! Renáta testvérét is tanúként meghallgatták, aki nagyrészt hazugságokból rakta össze a mondanivalóját, annak ellenére, hogy Tamás jelezte, hogy bizonyítékai vannak az ellenkezőjéről, de ezeket a bírónő nem volt hajlandó megtekinteni! Később iratbetekintésen kiderült egy rendőri jelentésből, hogy V. Gergő elmondta, hogy Renáta pár alkalommal megütötte Tamást, ami kétséget kizáró bizonyítékul szolgált volna a bűncselekmény alátámasztására!

10_birosag_ugyeszseg_rendorseg_jog_budapest_magyarorszag_nepbirosag.JPG

Így megállapítható volt, hogy az első fokú bíróság (Pesti Központi Kerületi Bíróság), ha megismerte volna a rendőrség ezen bizonyítékát, akkor hivatalból V. Gergő ellen hamis tanúzás miatt eljárást kellett volna indítania a vallomásával ellentétes állítások miatt? Ezt a bírónő vagy elmulasztotta, vagy ismételten hibázott, mivel ténylegesen nem ismerte meg ezt a bizonyítékot! Az is érdekes az eljárásban, hogy a vádlott megjelölte H. Tamásnét tanúként, majd elálltak a meghallgatásától. Tamás így kérvényezte tanúkénti idézését, amitől a bírónő elállt. Mindezeket egybevetve a T. Bíróság felmentette a vádlottat a két rendbeli testi sértés vétsége alól és a hamis tanúzásról szó sem esett! A Fővárosi Törvényszéken másodfokon tévesen ellentétes ítélet nem született, így meg sem lehetett fellebbezni a 8 (azaz nyolc) eljárási hibát tartalmazó indoklását, ami egyébként kimondta, hogy az első fok törvénysértő módon járt el és még illetékfizetésre is kötelezték!

11_h_tamasne_birosag_ugyeszseg_rendorseg_jog_budapest_magyarorszag_nepbirosag.jpg

Mi ez, ha nem a 22-es csapda esete?! Tamás kérte az ítélet kijavítását, mivel a bíróság jogsegély szolgálatán dolgozó két kolléga egy órán keresztül sem értette, hogy mit és hibásan miért tartalmaz az ítélet, de érdemi tanácsot nem tudtak adni, hogy milyen jogorvoslatot kinek kell benyújtani. A bíróság elnöki megkeresésére érdemi, kézzel fogható segítség nem érkezett. A benyújtott perújítási indítványt pedig kapásból elutasították a rengeteg eljárásbeli hiba és a kétséget kizáró bizonyíték ellenére is! Azt se feledjük el, hogy a másik perben Renáta kreált feljelentése alapján még Tamásnak kell bizonyítania az igazságát, hogy a koncepciós per büntetővégzése szerint több, mint 500.000Ft büntetést ne kelljen kifizetnie és végre kimondják az ártatlanságát!

Segítsetek! Akinek információja van a fenti konkrét esetről, annak szívesen vesszük a jelentkezését a dokkolo (kukac) citromail (pont) hu elérhetőségen!

Országos Bírósági Hivatalnál érdemes lenne talán számba venni a bírák hatékony munkájának ösztönzését a bérek növelésével vagy a Kínában nagy sikert aratott cyber bírák alkalmazását is, amivel kizárhatják a bírói tévedéseket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nepbirosag.blog.hu/api/trackback/id/tr9615416288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása